De organisatoren van deze rit, Marijke, Jan, Christine en Wim, hebben hun belofte zeker waargemaakt zoals deze in de uitnodiging stond … een rit over Brabantse wegen, door bossen, langs landerijen en zelfs een stukje over Belgische kasseien.

Onderstaande afbeelding “prijkt” vandaag op de voorkant van het routeboek en is speciaal ontworpen voor deze rit … op zich is dat heel bijzonder. De buitenste ring is opgebouwd uit elementen die ook zijn terug te vinden in het logo van de stad Eindhoven. De cirkel staat daarom symbool voor het “Rondje groot Eindhoven”. Het stuurwiel in het midden spreekt natuurlijk voor zich.

Vandaag twintig deelnemers waaronder twee introducés. Een daarvan met een prachtige Citroën Traction Avant. Een mooie aanwinst voor het klassieke wagenpark vandaag.


Deze ochtend werden wij om half tien verwacht in de “kasteelhoeve” van Kasteel Geldrop.

Een mooie locatie met prachtige tuinen. Maar zoals wel vaker in ons gemoedelijke Brabant gebeurt beleefden wij hier een echt “Brabants Kwartierke”. Voor diegenen die niet weten wat dat betekend … in Brabant heeft de “klok” een wat minder belangrijke plaats in ons leven dan wellicht in de rest van ons land.

Dus in veel gevallen gaat niet alles op uur en tijd … zoals ook deze ochtend. Dus even wachten voor een gesloten poort bij de startlocatie.

Maar goed, na dit “Kwartierke” en een bezoekje aan de starttafel, “bemand” door Christine en Marijke, konden wij plaats nemen op een zon overgoten terras te midden van de bloemen onder het genot van koffie of thee en een heerlijk stukje kersenkruimel vla.

Na uitleg van Wim kon een begin worden gemaakt met de ochtend route, waarbij wij bij de start meteen al een leuke opdracht meekregen

Een zoekplaatje met daarin op cryptische wijze “verscholen” auto onderdelen. Daar kregen wij de hele voormiddag de tijd voor. Een leuke opgave waarbij sommigen met oplossingen kwamen aandragen waarbij onze lachspieren redelijk op de proef werden gesteld.

De route ging, zoals eigenlijk bij al onze ritten, over prachtige wegen met dit keer velden met zonnebloemen en heide. Waarbij zelfs ook zandduinen tot de vele uitzichten behoorden.

Voor velen van ons was het redelijk bekend terrein, maar toch wisten de organisatoren ons te verrassen met wegen die voor ons toch weer nieuw waren.

De lunch bij restaurant Crijns in Bladel. Goed verzorgd en van een bijzondere kwaliteit.

Hier was ook zeker even tijd om wat zaken nog nader te bekijken en te bespreken.

Maar tijdens de lunch wachtte ons wederom een verrassing. Een A-viertje vol met afbeeldingen van oldtimers … met de vraag om het merk, type en eventueel bijbehorend nummer te vermelden.

Maar dat was nog niet alles, bij de start van de middag rit als toegift een blaadje met raadsels … een pittige opdracht. Echt iets voor de “bollebozen” onder ons.

In de middag is er nog ongeveer zeventig kilometer gereden. Heerlijk op ons gemak door het prachtige Brabantse landschap met de zon hoog aan de hemel, wat het allemaal toch nog net iets mooier maakt.

De finish locatie lag in Nuenen … restaurant de Collse Hoeve.

Christine gaf hier uitleg over alle raadsels van de dag …

… en Jan gaf de oplossingen van de oldtimers.

Uiteindelijk waren er drie winnaars … de derde prijs voor John en Marion.

De tweede prijs ging naar Frans en Bie.

En … de eerste prijs ging naar een van de de introducés Wim en Els.

Met als afsluiting een dankwoord van Leo en Hein voor de perfecte organisatie van alweer onze vierde rit dit jaar.

Na de prijsuitreiking werd er nog redelijke tijd geborreld en nagepraat … met als afsluiting een heerlijke zak Brabantse friet !

Al met al een bijzonder geslaagde dag met dank aan de organisatoren.

Op naar 13, 14 en 15 september.
Onze jaarlijkse drie daagse rit, met als klinkenkende naam … “Door het Groene Hart”.