Vijf jaar is niet niks en daar moet je iets mee, inderdaad … een 5 sterren lustrumrit om het seizoen 2018 mee te beginnen. Het moet gezegd worden een fantastische opkomst, 25 equipes en heerlijk lenteweer.

Aan vijf jaar zijn er natuurlijk vier aan voorafgegaan, daarom hieronder nog even de afbeeldingen van jaarschildjes van deze vier jaar.

Vandaag alleen een middagrit met in totaal 5 uitdagingen. De eerste was al direct bij binnenkomst.
Een foto van elke equipe, voorzien van feestmuts, button en het getal 5.
Dat dit ons eerste lustrum is laten wij zeker niet ongemerkt voorbijgaan.

Het schildje van het lopende jaar 2018 heeft een opvallende gele kleur, wat een “knipoog” is naar de papieren uitvoering, die bij onze eerste rit in 2013 middels knippen en plakken een plaats kreeg op alle deelnemende klassiekers.

De tweede van de 5 uitdagingen heeft alles te maken met het voorblad van het routeboek. Hierop staan de 5 jaarschildjes afgebeeld van de 5 achter ons liggende jaren.

De vraag is; “Van wie zijn de persoonlijke nummers die op deze schildjes staan afgebeeld” ?

Dat wordt dus voor de start weer even zoeken op alle auto’s die op het parkeerterrein staan. En dan is ook nog de vraag van wie is de auto waar het betreffende schildje op zit, want sommigen van ons komen zo nu en dan met een andere klassieker opdagen.

Maar wat is onze startlocatie vanmiddag, dat is een prachtige oude Brabantse boerderij in het dorp Baarschot met de naam “In de Brouwerij”.

Toch weer even terug naar het begin. Na enige hilarische foto momenten bij binnenkomst, wordt een begin gemaakt met de lunch en dat zijn vandaag pannenkoeken, met daarbij op de tafels kaarslicht in een glas dat geheel in stijl is met ons 5 jarig bestaan.

Het is even passen en meten met bijna zestig mensen in de “goei kamer” van de boerderij en na elkaar enkele maanden niet te hebben gezien komen de gesprekken vanzelf weer op gang.

Tijdens de lunch natuurlijk een welkomstwoord door onze voorzitter en enige uitleg wat de equipes vanmiddag te wachten staat. Waarbij zal blijken dat het venijn van de middagrit wel degelijk in de staart zit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het uitdelen van de routeboeken deze buiten in alle rust even aandachtig doornemen. Een goed begin is het halve werk.

Daarna richting parkeerplaats, zoeken naar nummers op schildjes en natuurlijk alles in gereedheid brengen om met de rit te beginnen.

Het duurt niet lang of er kan gestart worden. Bij de start wordt een envelop uitgereikt die wellicht nog van pas kan komen aan het einde van de rit.

Klik hier voor alle afbeeldingen die tijdens de start zijn gemaakt.

Niet lang na de start is er een stop met de derde van de 5 uitdagingen. De vraag; ” Noem 5 namen van ritten die in de achter ons liggende 5 jaar door Classique en Route zijn georganiseerd”.

Daar er in de afgelopen 5 jaar 32 ritten zijn georganiseerd, zou je toch zeggen dat dit een makkelijke vraag is. Maar nee … heel veel hebben hier toch aardig wat moeite mee. Wat wel opvalt bij deze vraag is dat degene die ooit een rit hebben georganiseerd, een redelijke score halen.

Een tweede vraag was; “Wat is de naam van onze driedaagse rit dit jaar en op welke data wordt deze gereden”. Dat viel niet mee, slechts een enkeling kon dit goed beantwoorden.

Klik hier voor alle afbeeldingen die tijdens deze stop op het landgoed “De Baest” zijn gemaakt.

En na dit alles volgt als vierde van de 5 uitdagingen zo’n ouderwetse fotovraag . Foto’s zijn te vinden aan de rechterkant van een kort deel van het traject. Natuurlijk speelt ook hier het getal 5 weer een belangrijke rol. Een aantal van 5 foto’s met als thema het getal 5. Even zoeken en dan het nummer van de foto noteren zoals dat in het routeboek wordt vermeld.

Dan naar de laatste van de 5 uitdagingen. En zoals al gezegd, het venijn zit hem in de staart. Een puzzel rit met een lengte van ongeveer 5 kilometer.

 

De instructies in het routeboek komen van de 5 bestuursleden die aan het einde van zo’n middag een beetje de weg kwijt zijn. Volg de instructies maar eens op als niet altijd de waarheid wordt gesproken, het verschil tussen links en rechts niet altijd duidelijk is, als er getallen worden verdubbeld en in sommige gevallen zelfs wordt getwijfeld.

Met enige moeite is het mogelijk om deze route goed te rijden. Daarbij dan ook nog de letters of cijfers noteren van de controles die rechts langs het te rijden traject staan.

Dit als bewijs dat op de juiste wijze is voldaan aan deze laatste van de 5 uitdagingen vanmiddag. Natuurlijk zijn er een paar valse letters en cijfers uitgezet die door een enkeling voor de juiste wordt aangezien. Ja … de kans dat je in de prijzen valt wordt dan beduidend minder.

Als je dit niet ziet zitten, dan biedt de bij de start uitgereikte envelop uitkomst. Openmaken komt op 5 maal 5 is 25 strafpunten te staan, maar je rijdt dan wel zonder alle wartaal van deze puzzel rit naar de finish locatie.

En dat is waar iedereen enkele uren geleden vertrokken is, namelijk de start locatie “In de Brouwerij” in Baarschot.

Hier wacht ons na aankomst de prijsuitreiking en een drie landen buffet, met de keuze uit Aziatisch, Mediterraan of Nederlands Belgisch.

 

 

Nadat alle antwoordkaarten zijn ingeleverd, wordt er weer driftig gerekend om het puntentotaal van elke equipe te bepalen.

Om een beetje in de stijl van het lustrum te blijven, zijn er dit keer zoals gewoonlijk geen drie maar 5 prijzen.

De vijfde prijs is voor John en Marion en bestaat uit de attributen die bij aankomst zijn gebruikt voor de eerste uitdaging.

De vierde prijs gaat naar Jan en Marijke, een prachtig rozet met in het midden natuurlijk ons logo.

De derde prijs, Maarten en Bregje, het zal maar om je nek hangen, een autoband. In dit geval een kleintje.

Tweede prijs voor Wim en Christine, een heerlijke pot drop in de vorm van een bokaal.

En dan de eerste prijs, velen vreesden het al, is voor Jac en Annie. Een prachtig tegeltje met daarop de naam van deze rit en ons logo vereeuwigd in glazuur.

En dan tijdens het buffet komt er opeens een onbekende dame de “goei kamer” binnen die opvalt door haar chique kleding.

Zij loopt wat rond, spreekt wat mensen aan en neemt dan haar plaats in voor een rasechte Brabantse “buut”.

Sommige mannen in het gezelschap moeten het helaas diverse malen ontgelden, in de vorm van enige rake opmerkingen.

Dit alles “verpakt” in een zalig Tilburgs dialect.

Ook een middag als deze loopt ten einde, geweldige opkomst, prachtig weer, veel gelachen, heel veel gepraat en een fantastische sfeer. Kortom een dag waar het bestuur als organisatie, met de assistentie van hun dames, met een goed gevoel op terug kan kijken.

 

Op naar de volgende 5 jaar