Ook dit jaar was het begin januari weer tijd voor onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in “le garage” bij Ad en José.

Daarom als bestuur weer de handen uit de mouwen gestoken en al op zaterdag 14 januari met onze dames richting Oirschot om alles in gereedheid te brengen voor de ontvangst van de vrienden van onze stichting.

IMG_8110IMG_8111

IMG_8120

IMG_8113

Enkele dagen daarvoor is er door de dames al inkopen gedaan op het gebied van koekjes en andere lekkernijen voor bij de koffie of thee. En niet te vergeten frisdrank, bier, borrelhapjes en natuurlijk een paar dozen mooie rode en witte wijn.

Door Ad en José wordt “le garage” voor ons gebruiksklaar opgeleverd, dus wij kunnen na een lekkere bak koffie met z’n allen direct aan de slag om de ruimte in te richten voor een waardige ontvangst de volgende dag.

Ook Nol, van “De Keuken van de Kempen”, is dan al aanwezig om het buffet op te bouwen met alles wat daarbij nodig is.

IMG_8115IMG_8119

Al dit soort dingen doen wij al een dag van te voren om er zeker van te zijn dat er op de dag zelf voor ons geen verrassingen meer zijn die het op de juiste tijd ontvangen van onze “gasten” in gevaar kunnen brengen en … vlak voordat iedereen binnenkomt worden nog even de laatste voorbereidingen getroffen.

IMG_8127IMG_8123

Dit jaar was de deelname wat minder dan wij gewend waren in voorgaande jaren, dit had te maken met enkele griep gevallen en andere gezondheidsproblemen. Ook bij Classique en Route begint, zoals bij menige andere oldtimer club in Nederland, de gemiddelde leeftijd langzaam op te lopen.

Zo rond de klok van één begon “le garage” langzaam vol te lopen en werd er aangeschoven met een lekkere bak koffie of thee.

IMG_8128

IMG_8129

IMG_8130

IMG_8132

Na dit alles kon uiteindelijke een begin worden gemaakt met de presentatie. Een terugblik op 2016 en het als bestuur bekend maken van de plannen voor 2017.

Volgens een goede traditie, en na nog een moment van concentratie, bijt Leo met zijn verhaal de spits af van het officiële gedeelte van deze middag, met dit maal als onderwerp … de midlife crisis. Dit verhaal is elders op deze website te vinden.

IMG_8126IMG_8135

Het derde jaar op rij werd er ook dit maal geen financiële bijdrage gevraagd aan onze deelnemers voor 2017, iets wat wij de komende jaren graag zo willen houden en wellicht uniek is waar het gaat om vergelijkbare clubs of stichtingen.

IMG_8141

IMG_8142

IMG_8139

IMG_8136

Uiteraard weer dank voor diegenen die in 2016 het organiseren van een rit voor hun rekening hadden genomen, over het totale financiële overzicht waren geen vragen en een aantal van de nog openstaande ritten voor 2017 werden spontaan ingevuld door enkele aanwezigen.

Als afsluiting, van dit voor 2016 en ook 2017 positieve verhaal, werd door een ieder het glas geheven … dat dit jaar ook weer een fantastisch Classique en Route jaar mag worden.

IMG_8144

Bijzonder was dat het tweede deel van deze middag werd omlijst door enige voortreffelijke “jazz” klanken … voortgebracht door de New Orleans Combination.

IMG_8147

IMG_8149

Dit alles prikkelde de zinnen, zodat de dansvloer al snel werd gevuld door enkele dansparen en … dat moet je als muzikant toch een goed gevoel geven.

Na dit alles stond er stevige winterkost klaar in de vorm van boerenkool met worst, zuurkool met spek, stamppot met wortel en ui, Hollandse hachée en huis gemaakte appelcompôte … dit mocht ook wel want buiten was het echt winter.

IMG_8157IMG_8156

IMG_8159IMG_8160

En natuurlijk is er ook een foto gemaakt om de mensen die niet bij deze jaarlijkse traditie aanwezig konden zijn even de sfeer te laten proeven van deze middag. Dit alles met een “thumps up” voor het komende jaar.

Tegen vijven liep “le garage” langzaam weer leeg met alleen maar tevreden gezichten en complimenten voor de voortreffelijke organisatie.

Ook dit jaar waren er weer een paar “plakkers” bijeen geschoven aan een tafel … er is nog lang nagepraat … volgend jaar weer.