Deze kaartleesrit werd gereden in onze Brabantse Kempen en een klein stukje door België. De weergoden hadden er voor gezorgd dat de uitzetter woensdag voor de rit nog het een en ander moest aanpassen omdat verschillende onverharde wegen meer leken op een rivier of kanaal.

Daarom adviseerde Wiel, via een extra bulletin, om met de “dagelijkse auto” de rit te gaan rijden.

Er waren enkele afmeldingen, maar toch gingen er vijf equipes van start voor een rit met het systeem grensbenadering. Een lijn die op de stafkaart stond en die zo dicht mogelijk moest worden benadert via de op de kaart staande wegen.

IMG_6923    IMG_6922

Om half acht vertrokken de eerste deelnemers gewapend met vergrootglas en schaalliniaal. Tien minuten later ging de laatste deelnemer van start.

Dwars door de binnenstad van Eersel ging het via Schadewijk naar Riethoven. Als je het goed deed dan was je al vijf controles gepasseerd. De rit ging verder naar Westerhoven waar een heel, heel klein padje moest worden ingereden wat duidelijk op de stafkaart stond. Van daaruit ging het richting Luyksgestel.

Via zeer uitdagende wegen werd er koers gezet naar de Weebosch. Bij de Lage Berkt had de uitzetter voor een list gezorgd. Afgeleid door het bordje DLW werd de controle B rechts van het pad door velen gemist. Van daaruit ging het verder naar de finish in Eersel. Je moest toen zestien controles hebben opgeschreven op je controle kaart.

IMG_6935   IMG_6926

Iedereen was weer op tijd bij Restaurant NU, waar direct de ingevulde controlekaarten werden gecontroleerd. Een zeer groot twistpunt was de controle B bij de Lage Berkt. Deze zou er volgens enkele deelnemers niet hebben gestaan en was waarschijnlijk door bewoners weggehaald.

IMG_6918    IMG_6917

Geruststellend was dat de winnaars Wim en Christine de Cock de B wel op hun controlekaart hadden staan. Dus … hij stond er wel degelijk. Dat werd ook nog eens bevestigd toen de uitzetter de controles laat in de avond weer ging ophalen.

IMG_6929

IMG_6930

IMG_6932   IMG_6934

Kortom een mooie rit door een mooi afwisselend gebied met toch redelijk droog weer en zeer enthousiaste deelnemers. Op naar de volgende kaartleesrit op 14 juli.

Organisator van deze rit …Wiel.