Er verschenen deze rit, na een heerlijke kop koffie met voortreffelijk gebak, zeventien equipes aan de start waaronder zelfs een equipe met twee navigatrices plus een hond.

Voor een tourrit van precies 150 km door Zuidoost Brabant en Midden – en Noord Limburg. Het was mooi dat de organisatie zelfs twee introductie equipes welkom mocht heten.
IMG_6962

IMG_6954

IMG_6963 IMG_6964

Tijdens het uitzetten van de rit in april ontdekten de uitzetters Hans Geertman en Wiel Muijsers de vele kruisen en kapellen langs de route. Daardoor ontstond het idee enkele van deze objecten te gaan gebruiken als controlepunten tijdens de rit.

Vandaar de naam …
KRUISEN EN KAPELENRIT.

IMG_6967 IMG_6969

Vanaf half elf gingen de deelnemers om de minuut van start voor een traject bol/pijl richting Weert. In Borkel en Schaft werden de eerste kruisen genoteerd op de controlekaart. Vanaf Weert was er een foto zoektraject van ongeveer tien kilometer naar Tungelroy. Ook op dit traject stonden enkelen kruisen. Traject 4 was weer volgens bol/pijl richting Thorn, Panheel, Beegden en via Horn naar Haelen voor een lunchstop.

DSC_0039

DSC_0012

Op dit deel van de route was het mogelijk om heel veel kruisen en kapellen aan de controle kaart toe te voegen.

DSC_0026DSC_0027

DSC_0041DSC_0032

Precies volgens de planning kwamen om een uur de eerste equipes binnen voor het nuttigen van een uitstekende lunch.

IMG_6976

IMG_6981

IMG_6977IMG_6982

Om twee uur vertrokken wederom de eerste equipes voor het rijden van een traject met een beschreven route. Scherp rechts, na een groot kruis rechts, werd door velen over het hoofd gezien. Dit traject ging via Roggel richting Meijel en Asten naar Someren.

Onderweg werden de deelnemers geconfronteerd met de enorme schade in de glas tuinbouw die was veroorzaakt door de enorme hagelbui van donderdagavond 23 juni.

Het laatste traject, met natuurlijk veel minder kruisen en kapellen, was weer het bekende bol/pijlsysteem. De laatste kruisen werden in Sterksel en Leende opgeschreven. Voldaan kwamen alle equipes weer rond vier uur aan bij de finish in Aalst-Waalre.

IMG_6984IMG_6983

Wat hadden wij een geluk!

Het weer was zeker in de ochtend geweldig en vele hebben dus ook open kunnen rijden. De lunch hebben we buiten op het terras kunnen nuttigen. Maar helaas zorgde een regenbui op het eerste middagtraject voor wat ongemak.

DSC_0018DSC_0048

Maar aangekomen in Aalst-Waalre was het weer volop genieten van een heerlijke zomerzon. Als afsluiting was het dus genieten op het terras van Restaurant De Leemer Hoef.

IMG_6986IMG_6993

De organisatie had voor de eerste drie equipes leuke prijzen. Dus mocht de winnaar als eerste naar voren komen om een mooi aandenken uit te zoeken. Zij waren de enige equipe die ALLE 20 controlepunten goed en in de juiste volgorde hadden opgeschreven. Proficiat Ton en Nanke met hun mooie en betrouwbare Volvo Amazon.

IMG_6996IMG_6999

IMG_4047

Tweede werden Wim en Christine. Zij hadden de controle – kruis 18 –  aan de linkerkant langs de Eikesstraat in Hunsel helaas gemist.

Derde werd de gelegenheidsequipe Marcelle en Esther. Maar twee kruisen gemist waaronder ook nummer 18.

Zij hadden de afstand van 150 km ook goed, dus niet hoeven om te rijden.

Noemenswaardig is dat de equipe Edo en Kees, die als vierde eindigden, ook twee controles misten maar helaas iets meer kilometers hadden afgelegd dan de rit lang was.

De organisatoren van deze rit … Wiel en Hans.