Donderdagavond verzamelden 7 equipes zich bij Restaurant “NU” in Eersel voor het rijden van de 3de kaartleesrit van dit jaar.

Punt naar punt vrije route was deze keer het kaartlees systeem. Binnen een straal van 25 meter zou bij het punt op de kaart een controle kunnen staan. Dat betekend natuurlijk een enorme precisie voor de navigator bij het met een schaalliniaal op de kaart uitmeten op hoeveel meter een genummerd punt staat … bijvoorbeeld vanaf een kruispunt of een einde weg situatie.

IMG_7130IMG_7118

IMG_7123IMG_7129

Direct na de briefing vertrokken de equipes vol goede moed voor een toch wel moeilijke opgave.

IMG_7116IMG_7120

IMG_7122IMG_7121

Een afstand van 41,7 kilometer door de Brabantse Kempen. Vanuit Eersel richting Postel en dan naar Dalem. Van daaruit naar Bladel richting Hulsel. Steeds weer zoeken en meten waar de punt precies staat en of er ook een controle zichtbaar was. Na Netersel, Casteren via Duizel weer naar de finish in Eersel.

Lang moest de organisatie wachten op de binnenkomst van de eerste equipes. Maar tegen kwart voor tien kwam iedereen weer aan bij Restaurant NU te Eersel. Er was onderweg heel veel moeite gedaan om de controles te vinden en op te schrijven in de juiste volgorde. Er waren twee “fop” controles, en enkele deelnemers zijn dan ook gefopt!

De af te leggen afstand is door iedereen ruim overschreden …. dus er is flink heen en weer gereden bij de diverse controlepunten.

Twee equipes hadden de controle “Q” in het maisveld bij “punt” 10 … de Franse Hoef over het hoofd gezien.

Mais 1IMG_7153

Q 10 2IMG_7142

Met de zeer snelle “Ecurie Francorchamps” gele Fiat Abarth, gereden door de zeer ervaren coureur Nanke werd de equipe Ton en Nanke winnaar van deze rit. Na de “B” in de vorige rit, nu de “Q” gemist.

Onbegrijpelijk want de navigator is ook nog door het bewuste maïsveld gelopen om te zoeken naar een eventuele aanwezige controle. Maar zij hadden 47,6 kilometer gereden …  wat ook de kortste afstand was van alle deelnemers.

IMG_7133IMG_7135

IMG_7144

IMG_7139

Wij kunnen weer terug zien op een zeer geslaagd evenement, gereden onder goede weersomstandigheden waardoor de enkele onverharde “padjes” toch opgenomen konden worden in de route.

Wel is het jammer dat er zo weinig belangstelling is voor deze kaartleesritten. Bij de leden die zonder enige ervaring dit jaar zijn begonnen, zie je dat zij heel duidelijk progressie maken en daardoor veel plezier hebben in het rijden van deze ritten. Kom op leden van Classique en Route … 25 augustus is er weer een rit. Wij rijden dan het systeem ingetekende lijn ….  maak gebruik van de uitnodiging die u van ons ontvangt.

Organisator van deze rit was …

Wiel