Op donderdagavond 25 augustus verschenen er 9 equipes aan de start voor een kaartleesrit van 35.1 kilometer die werd gereden volgens het systeem … ingetekende route met barricades.

Een kaartleesrit begint met het heel goed doorlezen van de spelregels en informatie die iedere deelnemer enkele dagen van te voren ontvangt. Verder is de briefing kort voor de rit belangrijk omdat ook daar informatie verstrekt kan worden die van belang is.

In de spelregels stond onder punt A. “ De barricades dienen te worden ontweken, waarbij zowel voor als na de barricade het overgeslagen deel van de ingetekende lijn zo kort mogelijk moet zijn”. Deze spelregel werd, zo bleek later, door vele equipes niet echt serieus genomen.

IMG_7476       IMG_7483

IMG_7479

IMG_7485

IMG_7480     IMG_7478

Om half acht ging iedereen van start in noordelijke richting op de Markt in Eersel. De meesten gingen direct achter de “kapel” richting Duizel omdat men wist dat zoals de lijn naar Duizel was ingetekend niet mogelijk was.

Maar men kon wel degelijk de Hint op rijden via de weg langs de ijssalon en voor het verkeersbord “DLW” naar rechts. Als je dat deed dan had men de letter L en N om daarna nogmaals de letter L te passeren. Maar goed … het ging richting Duizel en Knegsel waar nog omgereden moest worden via de Sneidershoek.

IMG_7486

IMG_6823

Zo kwam men in Zandoerle aan en via Zittard weer terug naar Knegsel waar een barricade er voor zorgde dat men door het donkere Oeienbos moest rijden. Via Steensel reden we terug naar Eersel. Hier bleek nog een weg, die wel op de kaart was ingetekend, niet te bestaan waardoor enkele equipes de controle B in Schadewijk misten.

In Eersel was ook nog een barricade aangebracht waardoor je, als je de kortste omleiding goed had geconstrueerd, via de wijk Molenakkers en langs het Dolium weer op de Schadewijkstraat uitkwam om vervolgens naar de finish te rijden.

IMG_7490     IMG_7488

Rond kwart over negen kwamen de eerste deelnemers binnen en het eerste wat men wilde was een heerlijk glaasje koud bier, want het was een zeer warme en zwoele zomer avond.

Bij de uitslag van de rit zag je verschillende “vrienden” verbaast kijken, “Controles gemist?” Maar na de uitleg van de te rijden route en de spelregels was duidelijk dat de meesten de moeilijkheidsgraad van deze rit toch iets hadden onderschat.

IMG_7481

De winnaars waren Martien en Angelique de Louw. Alle “moeilijke” situaties hadden zij correct gereden, maar helaas een normale route controle … de 9 gemist. De daarop volgende equipes in het klassement hadden zeker meer dan 5 of 6 controles gemist omdat zij de juiste omrij route niet goed hadden geconstrueerd en gereden.

Denk toch dat veel “vrienden” geleerd hebben van deze mooie rit door de Kempen. Er werd nog lang nagepraat en de sfeer was weer opperbest.

Het was alleen jammer dat Maarten Kappen en zijn navigator onderweg pech hebben gehad met de auto en de strijd moesten staken. Leuk was het dat John Bijsterveld met zijn Morgan aanwezig was om de sfeer van deze activiteit te “proeven”.

Het waren dit jaar vier mooie avonden met evenzo vele prachtige en uitdagende ritten. Het heeft de uitzetter in ieder geval veel plezier gedaan.

Angelique en Martien, bedankt voor de heerlijke fles wijn !

Wiel